SMILEPOINT

nedeľa 29. marca 2015

Ahojte, 
rada by som sa s vami podelila o jednu pre mňa novú a zároveň prínosnú skúsenosť. Zhruba pred týždňom som absolvovala moje prvé kozmetické bielenie zubov. Keď mi v schránke pristál mail s pozvánkou a zároveň ponukou na "testovanie" tohto revolučného spôsobu bielenia zúbkov, potešila som sa. Ide o absolútne bezpečný a bezbolestný "zákrok", žiadna tortúra za pomoci peroxidu či kyseliny. 

Na bielenie zubov som sa teda vybrala do jednej z pobočiek SMILEPOINT, konkrétne do OC Galéria tu u nás v Košiciach :-) Už pri vstupe ma oslovilo čisté a moderné prostredie, všetko dokonale zladené v bielo-modrej kombinácii. Pani, ktorá ma tam už čakala bola strašne milá a všetko mi vysvetlila, nemala som teda žiaden stres a hneď sme sa do toho pustili....
AKO PREBIEHA BIELENIE ZUBOV V SMILEPOINTE?
  • ako prvé sme si pomocou porovnávacej stupnice určili odtieň, ktorý najviac korešpondoval s odtieňom mojich zubov pred bielením. Je to dôležité preto, aby sme si vedeli na konci vyhodnotiť efektivitu celého bielenia, a teda o koľko stupňov sa podarilo zuby vybieliť.
  • potom som dostala taký náprstok na ktorý sa striekol aktivačný sprej a prstom som si prechádzala sklovinu po dobu jednej minúty. To sa opakuje pred každým bielením, ktoré je rozdelené na 3x15 minút.
  • na silikónovú vložku sa aplikuje zhruba 1/3 bieliaceho gélu, ktorá sa potom založí do úst. Sadla som si do toho krásneho kresla, nasadila si vložku s bieliacim gélom i ochranné okuliare, kvôli LED lampe, ktorá celý proces bielenia urýchľuje.
  • prvých 15 minút sa mi zdalo ako večnosť, ale pri druhom a treťom raze som si už zvykla. Zavrela som oči a relaxovala :-)
  • po každých 15 minútach sa lampa deaktivovala, vypláchla som si ústa, znova som si vyleštila sklovinu pomocou "textilného prstu" a znova som  dostala silikónovú vložku s ďalšou tretinou bieliaceho gélu
  • po bielení som nesmela jesť ani piť 4 hodiny (iba čistú vodu)
A VÝSLEDOK???
Sľubovaným výsledkom sú zuby belšie o  zhruba 3-9 odtieňov, pričom mne sa to podarilo o pekných 6, čo je na prvýkrát super. Svoj chrup tu ale nebudem zverejňvať, nato som veľmi háklivá. Určite vás bude zaujímať i trvácnosť takéhoto bielenia. Výsledok by mal vydržať jeden až tri mesiace, čo samozrejme do vysokej miery závisí od stravovania a celkového životného štýlu. V porovnaní s bielením zubov u stomatológa je to pohodlnejšie i lacnejšie, avšak efekt je krátkodobejší, nakoľko gél nepreniká do vnútra zubov ale len mení zafarbenie skloviny. Nemá teda nežiadúce účinky na ďasná a nespôsobuje ani citlivosť zubov.

Vnímam to ako seriózny a pozitívny zážitok. Po mesiaci uvidím, či je efekt stále badateľný a do budúcna nevylučujem ani ďalšiu návštevu. Inak, pred nejakou akciou či plesom je tento spôsob bielenia vďaka svojej rýchlosti a easy aplikácii veľmi žiadaný  Cena jedného bielenia je okolo 59 eur, často sú však rôzne akcie a zľavy.

Šli by ste do toho? :-)

Novinky na muške

streda 18. marca 2015

Ahojky,
každý deň mi behá po rozume nová idea na článok. Rada by som na ňu nadviazala a podelila sa s vami o nejaké tie žhavé novinky, ktoré už je dostať i na www.parfums.sk. Všetky produkty som si pridala na môj pomyselný beauty wishlist a dúfam, že vo veľmi krátkom čase sa mi podarí si ich i všetky odškrtnúť :-) Ide najmä o značky, ktoré som nikdy neskúšala, a teda zvedavosť je na prvom mieste.....alebo o skôr ich úžasné obaly a prevedenie? :-)

Bomb Cosmetics
Anglická značka Bomb Cosmetics sa preslávila predovšetkým svojimi dizajnovo neprekonateľnými "bombičkami" a balistikami do kúpeľa po celom svete, v ponuke však majú i vonné sviečky, mydlá či balzamy na pery. Keď som si naposledy všimla na parfumse ich pestrú ponuku, ani som nevedela čo si skôr vyberiem. Je to pohladenie pre všetky ženské oči a čuchové bunky :-) By the way kozmetika je bez akéhokoľvek obsahu parabénov a netestuje ani na zvieratách. Sviečka, balistik od Bomb Cosmetics, dobrá hudba, pohár vína-tomu vravím ženský večer!






Holika Holika
Kórejskú kozmetiku som vo svojom "whole life" neskúšala, ak nerátam masku Pilaten na čierne bodky. Z tej som mala bohužiaľ iba vzorky, takže skúsenosť ako takú nemám. Holika Holika mi príde v cenovo rozumnej a priateľnej rovine a ak si všimnete ich nápady a balenia jednotlivých pleťových produktov, schuti sa zasmejete:-D Sú vážne vtipné a podarené....



Makeup Revolution
Na mušku som si vzala i moju novú favourite značku a tou je MUR. Neviem či ste stihli zaregistrovať fakt, že svetlo sveta uzrela nová verzia čokoládovej paletky očných tieňov-v bielom prevedení. Tiene sú prevažne v teplých a zemitých odtieňoch. Ďalšou novinkou pre mňa je i paletka na kontúrovanie tváre, ktorá mi rozhodne padla do oka.




Taylor Swift Wonderstruck
Ako bonus na záver už iba spomeniem staronovú vôňu, ktorá ma zaujala iba na základe recenzií. Nemala som možnosť si k nej zatiaľ privoňať, preto sa chcem opýtať na váš názor. Páčia sa mi Taylorine klipy, sú ako z rozrávky, čo presne sedí i na tento parfum. Pôsobí magicky :-)



To by bolo z môjho wishlistu všetko, majte sa pekne, každý komentár poteší :-)




Jarný makeup

nedeľa 15. marca 2015

Ahojte,
pohodovú a ničnerobiacu nedeľu vám prajem! Všimli ste si, ako sa vonku pomaličky mení vzduch? Je v ňom cítiť jar :-) Ešte o niečo viac slnečných lúčov a bolo by to dokonalé....
Jar si ale dnes môžeme spraviť i tu na mojom blogu, a to tak, že vám najprv predstavím dva moje momentálne veľmi obľúbené produkty z dekoratívnej kozmetiky- L´oreal True Match makeup a Bourjois Color Boost a pokúsime sa z nich vykúzliť jemný a dievčenský jarný makeup.
Oficiálny popis
"Rúž BOURJOIS Paris Color Boost Lipstick SPF15 dodá perám žiarivú a intenzívnu farbu. Hĺbkovo pery vyživuje a hydratuje počas celého dňa. Poskytuje perám komfort a hydratáciu."

Rúž na pery Bourjois Color Boost v odtieni 04 Peach on the beach jednoducho musíte mať! Vlastním už podobné produkty od Astoru a Revlonu, ale Bourjois u mňa jednoznačne vedie. Obal je z plastu, kombinácia koralovej a jemných motívov striebornej sa vydarila. Samotný rúž sa vysúva, podobne ako je to u masla od Astoru. Aplikácia je pritom presná a úplne easy. Odtieň koralovo-ružovej je krásne šťavnatý a dodá perám neskutočný lesk a plnosť. Vďaka tomu, že je pútavý, no nie príliš krikľavý ani vulgárny, sa hodí ako na deň tak i na večer. Škoda, že na fotke nevyzneje jeho neskutočne žiarivá farba, pod večerným svetlom je však ešte o čosi žiarivejší :-) Pery nevysušuje a vydrží na nich minimálne 4 hodiny, po 8 hodinách v práci je badať stále na perách túto nezabudnuteľnú farbičku, avšak už len menšie stopy. 

Moje hodnotenie 10/10
 cena: 6,53

 Oficiálny popis
"Zjednocuje farbu pleti. Hydratuje pleť. SPF17,"

Druhým mojím favoritom je makeup True Match v odtieni Rose Vanilla, ktorý sa radí medzi najsvetlejšie odtiene. Balenie, povedzme bežne dostupného drogérkového makeupu, pôsobí elegantne , priam až luxusne. Fľaštička je zo skla, vrchnák je plastový. Súčasťou balenia je i pumpička a musím ju pochváliť, dobre sa s ňou spolupracuje, je možné ňou nadávkovať i naozaj veľmi maličké množstvo makeupu, takže by som ju nazvala i ekonomicky efektnou :-D. 
Makeup na mňa na prvý pohľad pôsobil pritmavo, ale už i v popise je zmienka o tom, že by sa mal dokonale prispôsobiť farbe pleti. Preto ho netreba zavrhnúť ešte pred vyskúšaním! Je dosť tekutý, ľahko sa rozotiera, nevytvára fľaky ani šmuhy. Aplikujem ho prstami, ale kľudne môžete i štetcom. Nevýhodou tohto makeupu je, že pumpička i vrchnák sa rýchlo zamastia a pošpinia, čo potom nevyzerá nijako vábne. To sa mi však stáva asi pri všetkých makeupoch. Krycia schopnosť je stredná, na akné a vyrážky nebude postačovať, korektor je must have. Ale čo sa týka zjednotenia pleti, to musím potvrdiť. Pleť zjedocuje a rozžiari, pričom sa neleskne ani po niekoľkých hodinách, ale naopak pôsobí prirodzene a sviežo. Celý look podčiarkuje ešte ako keby matný finish.

 Moje hodnotenie 8/10
cena: 11,65
 ...a teraz malá ochutnávka jarného líčenia...
 Použité produkty
makeup L´oreal True Match
púder Rimmel Stay Matte
rúž Bourjois Color Boost
očná linka v pere Dermacol Black Sensation Precise Black
očné tiene MUR I Heart Chocolate
srdiečková lícenka MUR Blushing Hearts

Majte sa krásne, teším sa na vaše komentáre! :-)

Predĺžená košeľa

štvrtok 12. marca 2015

Čauky,
včera som si chcela sadnúť k blogu a odpísať vám na komentáre a....zaspala som....predvčerom sa mi stalo to isté :-D Asi ma tento týždeň položil a hnusné počasie tomu tiež neprispieva....Myslím, že o chvíľu ma zasa bude brať na spanie, takže dnes iba veľmi stručne. 

Vyjadrím sa ku košeli, ktorá mi pristála v šatníku zo stránky www.postovnezdarma.cz. Košeľu som si sama dobrovoľne vybrala. Mám rada jemne oversize veci, ak nedeformujú postavu a košeľa na štýl predlženého cardiganu sa mi zdala byť štýlová. Podľa obrázka som usúdila, že pôjde o materiál podobný tomu, z čoho sa šijú plášte, v popise písali bavlna.....

...a čo mi prišlo? čistý polopriesvitný šifón  :-D tomu vravím sklamanie....
šifón je veľmi krčivý a neviem si ani predstaviť, ako tento kúsok vyžehlím....

cena: 24 eur
Farba i strih sa mi zdajú v poriadku, košeľa mi sedí dobre, ale je príliš tenká a too much priesvitná, čím stráca na význame jej funkčnosť. Kto by nosil predlženú košeľu ako vršok, keď ani nedrží tvar? Cena je bohužiaľ za túto kvalitu neadekvátna, priam až vesmírna....škoda, zatiaľ je to moje prvé sklamanie s tovarom.

Povedzte mi, vedeli by ste ju napriek tomu nosiť, nájsť jej využitie?



DM voňavé pokušenie

nedeľa 8. marca 2015

Ahojky,
nadnes mám pre vás pripravený článok zaváňajúci ešte duchom Vianoc a sladkým pečivom. Presne pred Vianocami nám totiž DM-ka poslala limitovanú edíciu telových masiel od Alverde. Ako iste viete, Alverde je značka prírodnej kozmetiky a nájdete ju iba v sieti drogérií DM. Asi pred mesiacom sa ku me dostal i voňavý telový olej od Baley, a preto som sa rozhodla tieto sladké pokušenia spojiť do jednej recenzie. 

Balea telový olej 
Moje hodnotenie/ Telovým olejom nepohrdne žiadna žena ani muž. Naše polovičky sa potešia slastnej masáži a my ženy v oleji vidíme skôr spásu našej celulitídy a nespevnenej pokožky. Zväčša si vystačím s telovým mliekom či maslom, no olej má u mňa v kúpelni vždy špecifické miesto. Nepoužívam ho pričasto, pretože s mastnými rukami by som si mohla privodiť na stenách v byte armagedon. Áno, to je tienistá stránka olejových prípravkov, je tu vždy riziko, že sa niekde nechtiac obtriete, najčastejšie to schytá stena pri vypínači, ale to na seba nikto nenabonzuje :-D Balea telový olej Seelenzart obsahuje výťažky z jojobového, avokádového i bisabolového oleja, čo znie už na začiatok fantasticky. Príjemne exoticky vonia, ale nie nijak prehnane. Obal je plastový, pod vrchnákom sa skrýva otvor, cez ktorý si olej nalejete priamo do dlane. Olej nie je príliš hustý, je skôr redší a dobre sa do pokožky vpíja, myslím že ju i vypína. Pyžamo chvalabohu neostáva po ňom mastné. Hydratuje na krásnych 24 hodín :-) Je to slušný pomocník do každej kúpelne, či spálne (myslím na masáže :D).
cena za 150 ml je 3,49

Alverde telové maslá 
Moje hodnotenie/ Presne túto istú sadu masiel som darovala k Vianociam kamarátke, veľmi sa mi páčila. Karma asi predsa funguje, pretože sa ku mne nakoniec táto sada dostala a ja som mala možnosť otestovať všetky tri sladké vône-višňu v čokoláde, pomaranč i vanilku. Ak by som si mala vybrať jedného favorita, najviac ma oslovila asi tá prvá varianta. Vanilkové i pomarančové maslá som už skúšala, takže toto pre mňa bola príjemná zmena. Masielka sú maličké, ľahko prenosné, vhodné i na cestovanie. Vrchnák sa klasicky šrúbuje. Všetky tri sú bielej farby a majú stredne hutnú konzistenciu, nič zvláštne. Hydratácia je pre mňa postačujúca, pokožku vyživia naozaj veľmi dobre. Len sa rýchlo míňajú, to je asi jediná nevýhoda :-) Inak veľmi vydarená limitka, verím, že i vy čitateľky ste tieto maslá už skúšali a boli ste spokojné. Najlepšia je natom celom cena za krásne balenie troch masiel- 3 eurá...no nekúp to!


Ako trávite MDŽ ? :-)

Boj proti lupinám

sobota 7. marca 2015

Ahojte,
je tu koniec týždňa a ja si konečne sadám k nahromadeným recenziám. Dnešná recenzia sa bude týkať, dovolím si tvrdiť 100% prírodných produktov, o ktorých ste ešte (dúfam) nepočuli, a preto mi bude potešením vám ich predstaviť. Oba produkty som si vybrala zo stránky www.naureus.sk na testovanie a oba sa týkajú vlasovej starostlivosti-proti lupinám.
Už je to asi pol roka, čo nepoužívam žiadne stylingové prípravky, iba kvalitný šampón a maximálne lak na vlasy, poprípade kokosový olej na končeky. Asi sa tu naskytá otázka prečo, keďže v minulosti sa mi doma množili všelijaké spreje, séra, tužidlá a olejčeky. Pravdou je, že som pochopila, že všetky stylingové prípravky z drogérky sú svinstvo. Obsahujú samú chémiu a silikóny, ktoré ale nehorázne zanášajú pokožku hlavy. Čuduj sa svete, i ja, človek, ktorý jakživ nemal lupiny ich má i dermatologicky potvrdené. Musím používať iba silné šampóny z lekárne. Tie tiež nie sú bez chémie samozrejme, ale aspoň ako tak účinkujú. Žiť s lupinami a seboreu je ale bieda.....

seborea
Preto som si na testovanie vybrala práve šampón proti lupinám-a teraz pozor, čiste prírodný! Je od značky Annemarie Borlind. 

Oficiálny popis
"Tento šampón aktívne pôsobí na prevenciu a redukciu lupín. Podporuje prirodzenú rovnováhu pokožky hlavy a zmierňuje svrbenie."

Hlavné zložky:
Zinc PCA je prirodzený komponent ľudskej pokožky. Má anti-mikrobiálne účinky a schopnosť regulácie mazu. Pšeničný proteín viaže vlhkosť, posilňuje, dodáva vlasom lesk a pružnosť.

Založené na prírode:
Bez sulfátov • Bez silikónov • Bez PEG • Bez zvieracích výťažkov/100% vegetarian • Bez parabénov • Bez parafínov • Bez syntetických vôní a farbív.
Pleťová kompatibilita a účinnosť sú klinicky potvrdené. Certifikované známkou EcoControl a BDIH.
Hodnotenie/ šampón je priesvitný a riedky takmer ako voda, ale nedajte sa zmiasť. Má intezívnu vôňu a i keď nepení príliš, funkciu zvláda. Pokožku hlavy mi ukľudnil, nesvrbela ma. Lupiny sa mi nezhoršili, ale ani celkom nevymizli. Tento šampón je strašne fajn práve tým, že je prírodný, ale dlhodobo ho musím kombinovať s niečím silnejším, aby sa mi stav opäť nezhoršil. Po umytí som mala vlasy pevné a pekne lesklé, nepotrebovala som nič na rozčesávanie. Pripisujem to obsahu pšeničného proteínu. Šampón sa mi osvedčil, takže ho môžem smelo doporučiť ľuďom či už ako prevenciu alebo boj proti lupinám. Ak nie ste práve beznádejný prípad, verím, že vám šampón pomôže a svitne i vám na lepšie časy....pretože už som tých šampónov a prípravkov proti lupinám vystriedala mnoho a niektoré mi absolútne nesadli. Tento radím jednoznačne k tým sľubným adeptom.
8/10

 Prášok z prírodného minerálu Hectorite ma zaujal na prvý pohľad. Je balený v takej papierovej tube, resp. valci, mne osobne to pripomína vegetu, keďže vrch musíte točiť a až tak dávkovať :D Prášku je v balení až 300g a veru je to dosť. Bola som dosť zvedavá ako sa vysporiada s mojimi mastnými vlasmi, ale medzičasom sa moja produkcia mazu tak ustálila, že už to nie je také strašné a prášok teda neviem zhodnotiť v plnej akcii. Boli časy, keď mi vlasy zmastneli za necelých 24 hodín. Dosť som preto trpela, teraz vydržia i tri dni. Ťažko povedať, čo mi to zmiernilo, netuším, asi kombinácia stravy, panthenolu a dobrého šampónu alebo aj vody, ktorá je tu kde žijem omnoho tvrdšia ako doma.

Oficiálny popis
"Lavaerde prášok (lávová zem) obsahuje 100% prírodného minerálu Hectorite, používaný v severnej Afrike už po stáročia. Vynikajúca schopnosť viazať nečistoty a mastnotu. Veľmi jemný k pokožke, stimuluje a neoslabuje prirodzený ochranný film. Ideálny na veľmi citlivú pokožku, na mastiace vlasy a pri nadmernej tvorbe lupín."

Hodnotenie/ Prášok Lavaerde je pieskovej farby a dosť komplikovane sa aplikuje. Je pre mňa umením nasypať si ho tak, aby neskončil všade naokolo v kúpeľni. To je asi jediné, čo mu vytýkam. Inak si vie s mastnotou pri korienkoch celkom poradiť-naposledy som mala mastné vlasy a tento prášok behom minúty z nich spravil super vlasy. Je to na štýl suchého šampónu, ale čiste prírodného. Ja mám plavé vlasy a prášok i jeho farba mi neprekáža, keďže sú to takmer identické odtiene, neviem ale posúdiť, či by bol viditeľný na iných vlasoch. Čo sa týka citlivej pokožky a lupín-pokožku mi nedráždil, ale na druhej strane s lupinami mi nepomohol. Preto mu dávam...
7/10


Máte lupiny, čo vám na ne pomáha?